Как да направите ремонта у дома приятно занимание


Когато ни предстои ремонт, можем да се оплакваме дълго и утеха да няма...
Независимо дали сте склонни да се отчайвайте или не, ремонтът ви е застигнал вече и няма връщане назад. Вие ще изберете дали да вложите усилия да го превърнете в приятно занимание, или ще се оставите на мрънкането, което изобщо не е градивно.
Помислете какво може да ви спаси от тази ситуация и как да се справите с лекота. 

Ето няколко идеи, от които може максимално да се възползвате:
1. Крайният резултат
Целта винаги стимулира и тя трябва да бъде вашата отправна точка тук. Стремете се да се фиксирате върху очаквания задоволителен резултат. Ако в представата ви е една перфектна картина, описваща именно вашия дом, няма как да не бъдете ентусиазирани да я преследвате, докато тя се превърне в реалност. Така ще бъдете нащрек за всеки детайл и същевременно няма да се предавате на спънките по пътя.
2. Строителна техника под наем
Наемането на стълби и работни платформи, както и каквато и да е строителна техника под наем, ще ви помогне да бъдете на ниво във всяко едно отношение. Височинните дейности няма да ви затруднят толкова, ако имате подобни помощници под ръка, а и няма да харчите излишни средства, за да закупувате непотребни за вас впоследствие инструменти и пособия. Само си направете кратка равносметка и сами ще се убедите в предимствата на това решение.
3. Помощници
Не се придържайте към онази приказка за вълка и неговия врат – напълно безсмислено е да се показвате като герой. Нито в семейните дела, нито в професионалните, това е удачен подход, защото води само до разочарования и изхабени нерви. Бъдете екип с хората, които са близо до вас, открийте варианти за съвместен труд и се уверете, че ефектът може да бъде повече от положителен.






4. Организация на ниво
Ако смятате, че не притежавате организационни умения, доверете се на някой, който има такива. Може да е приятелка, а може да е партньорът ви – непременно се допитайте до тях. Трябва ви план за действие, към който да се придържате стриктно, доколкото обстоятелствата го позволяват. Така няма да се отклонявате от крайната цел и ще наблюдавате подробно как върви процесът около ремонта в жилището ви. Стратегията помага и за планирането на разходите, поне ориентировъчно, което също е гаранция за спокойствие и безпроблемно минаване през предизвикателството.
5. Кратка почивка
И все пак, не бъдете толкова контролиращи. Позволете си един кратък уикенд, в който да избягате от шума и мръсотията у вас. Нека майсторите да вършат своите задачи, а вие дишайте йодните пари на морето. Доверете се на професионалисти и при всички случаи няма да съжалявате, че за малко сте се откъснали от натоварващите ангажименти вкъщи. А и сега имате идеалното оправдание: условията там не позволяват да релаксирате качествено и да сте пълноценни, за да се справите със задълженията си.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger