Изгодни ли са лизингите за кола



Кола на лизинг или кредит за автомобил? Ето как да избереш!


Така се случи, че в България да имаш собствена кола е синоним на пълна свобода, каквото и да значи това. Икономическите реалности обаче се променят, както се променят и колите. Така че днес въпросът не е само колко пари да отдели човек, за да си купи нова кола, но и каква да бъде тя, как тя ще бъде обвързана с данъците, които ще се плащат за нея, ще отговаря ли на изискванията за чистота и т.н.

В този смисъл всяка кола излиза скъпо, дори и купената евтино заради честите ремонти, които може би ще се наложат. Когато обаче хората не са в състояние да си купят нова кола, такава с всички вградени екстри за намалени вредни емисии, екстра функции, с електрическа или хибридна система, лизингът се явява като първо предложение.

Лизингът е подходящ за хора с осигурен бюджет. 


Купувате кола и месечно плащане, което може да е по-ниско от това ако сте взели заем за закупуване на кола – изкушаващо е, но къде са подводните камъни.  

Основен проблем за хората, които избират лизинг е, че не те, а лизинговата компания притежават колата до момента, в който тя не бъде изплатена. Това означава, че лизинговата компания ще диктува правилата, а от това зависят застраховките, условията за ползване и други важни детайли. 


Сравнение на лизингови предложения


Хората обичат да сравняват, затова вместо да се чудите дали да изберете лизинг, намерете различни оферти за лизингов автомобил, който искате да притежавате и оферти за кредити за закупуване на кола. Така ще можете да сравните не само цената, която ще плащате месечно и цялата крайна сума, но ще можете да видите, кое е по-изгодно за вас. Затова въпросът не е дали купуване на кола на лизинг е изгодно, а дали отговаря на вашите финансови възможности и резултат, който търсите от дадената сделка.




















Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger