Как да завишите жилищната оценка, когато продавате свое жилище



Ако не ви удовлетворява къщата, която сте купили и искате да я продадете, за да купите друга или да кандидатствате пред кредитна институция за рефинансиране, то с тази публикация сте на точното място. Ще ви дадем някои съвети, които, ако бъдат следвани, можете чувствително да завшите цената, на която продавате ваш имот, като предоставите най-доброто възможно качество.



1. Почистете интериора.

Един или два дни преди оценителя да дойде, уверете се, че сте почистили безупречно стените, подовите настилки, кухнята и банята. Най-трудната част е свързана с визуалното подреждане по начин, по който къщата да изглежда просторна. Ако не искате вашият дом да изглежда пред експертите малък и непривлекателен, уверете се, че елементите са позиционирани правилно.

Дори, ако, планирате да приберете всички мебели, тя все още може да изглежда недостатъчно уютно. Нещо повече, уж небренопоставените неща тук и там неминуемо ще се отразят на професоналния оценител. Колкото повече изглежда пространството в къщата ви, толкова по-големи ще бъдат шансовете ви за по-висока оценка.


2. Реновирайте дома.

Обновяването, разбира се, ще изисква малко пари. Факт е, че купувачите, обаче, са привлечени от реновирани къщи. Приемете реновирането като вид инвестиция, като по този начин може да увеличите на стойността на вашия дом. Най-важните стаи, които трябва да бъдат ремонтирани, са кухнята и баните. Започнете с подмяна на шкафовете в кухнята, тъй като те отнемат голяма част от пространството на стената и по този начин определят цялостния външен вид на кухнята.

Макар и другите части на кухнята да са в крак с модните тенденции, ако шкафовете са стари, това ще намали чувствително стойността на вашия дом. Същевременно, банята трябва да изглежда просторна и трябва да има достатъчно пространство за съхранение. Ако има достатъчно място, опитайте се да се включите двойни мивки, тъй като те са много популярни. Ако подовите настилки са стари, може да ги актуализирате, тъй като оценителя може да отчете неглижирането им като минус и това може да повлияе отрицателно на оценката.


3. Погрижете се в дома да има приятен декор и гостоприемни цветове.

Винаги имайте предвид, че колкото по-добре изглежда декора, толкова повече купувачи ще го харесат. Така че, положете повече усилия да приведете къщата визуално колкото е възможно в по-голям и просторен вид. Стените и подовете трябва да изглежда така, сякаш те са скъпи и добре поддържани. Трябва да се уверите, че цветовете са топли и уютни, което ще осигури по-добра сделка за вас. Да се замени боята е достъпно и лесно, така че е добра идея да го направите преди да покажете къщата си на потенциални купувачи или на банковите агенти, ако търсите рефинансиране.

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger