8 грешки в интериорния дизайн на малко жилище, които трябва да избягвате

Декорирането на малко жилище винаги е било сложен процес, с който не всеки успява да се справи успешно. Ключовият момент тук, който е от изключителна важност е да се използва по най-добрият начин всеки квадратен метър.
Много специалистите постоянно споделят съвети как да се извлече максимума при реализацията на интериорен дизайн на малко жилище, но понякога е много по-полезно би било да се сподели какво не трябва да се прави. За това заедно с интериорния дизайнер на Моми Студио, Антония Саранеделчева ще ви разкрием, кои са 8-те грешки, за които трябва да внимавате, когато обзавеждате вашия малък апартамент.

Подценяване на естествена светлина

Безспорно най-добрият приятел на малкия апартамент е естествената светлина. За това забравете за тежките тъмни и дълги завеси, които вероятно искате да поставите на прозорците. Най-добрият начин да увеличите естествената светлина, е като през деня оставите прозорците си без завеси. Това отдавна е утвърдено в скандинавските страни.

Прекъсване на визуалния поток

Ако в дома ви има няколко малки съседни стаи, за да ги усещате по-големи и простори, един от начините е като ги свържете визуално чрез еднаква цветова палитра, общ стил или материали. Това ще помогне на пространствата безпроблемно да преливат едно в друго като стаите ще бъдат продължение една на друга, а не няколко по-малки и разпокъсани на части.

Оставяне на неизползвано пространство

Както вече казахме в малкото жилище не трябва да се губи пространство. Има как да направите така, че да оползотворите максимално всеки квадратен метър, без да създадете претрупан интериорен дизайн. Бъдете креативни, когато става въпрос за местата, където ще трябва да приберете вашите вещи. Помислете за поставянето на високи рафтове от пода до тавана, или за рафтове, които са над рамката на прозореца, както и за функционални мебели, които ще увеличат функционалността на малкото пространство.

Да се борите срещу вашия размер

Колкото по-рано приемете, че имате малък апартамент и започнете да мислите как да извлечете полза от това, толкова по-бързо ще можете да създадете мечтания интериорен дизайн. Ако не разполагате с място за маса за кафе, не се ядосвайте така или иначе тя само ще направи стаята ви да изглежда по-малка и тясна. Вместо това, заложете на по-голяма помощна масичка, на която да поставяте дистанционните управления и списанията.
Запомнете, че натъпкването с излишни мебели, които не са подходящи само ще доведат до неизползваемо и претрупано пространство.

Презапасяване

Много хора навярно и вие самите имате вещи, които съхранявате от дълго време, но не използвате, а те само ви заемат място. Пазите ги от сантимент, или защото вярвате, че в даден момент в бъдещето ще ви свършат работа, но това може и да не се случи. Затова е важно да прегледате вашите вещи и да се уверите, че всичко, което съхранявате е смислено и или функционално. Ако установите, че пазите прекалено много излишни вещи, които само заемат място, то е дошло времето да се разделите с тях.

Пренебрегвате силата на огледалата

Това е абсолютна грешка, която почти всеки човек допуска. Огледалата удвояват визуално пространството в малкото жилище и отразяват светлината и цветовете. Помислете отвъд стените, когато планирате интериорния дизайн на вашия малък апартамент. Огледалните повърхности увеличават малката кухня, огледалните мебели осигуряват неочаквана отразяваща повърхност, а големите огледални стени изглеждат като допълнителни прозорци.

Без да губите ценно място

Както вече казахме ключов фактор е да не се пропилява ценно място при проектирането на интериорния дизайн, за това използвайте всички налични сантиметри. Ако вашата кухня е малка можете да използвате пространството под рафтовете, където да окачите част от вашите съдове, така рафтове и чекмеджета ще бъдат свободни за по-важни и често използвани неща. Залагайте на по-скъпи и функционални механизми.
В случай, че вашата баня е малка, то е добра идея да сложите над тоалетната висящ шкаф, за да увеличите пространството за съхранение.

Да играете на сигурно

Липсата на пространство не означава, че интериорния дизайн на вашия дом трябва бъде скучен и безличен. Добавянето на големи принтове и пъстри акценти ще създадат атмосфера във вашия апартамент. Общата цветова схема, която свързва вашите стаи е много важна особено за малкото пространство.

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger