Коледни и Новогодишни празници в зимните ни курорти

Идва декември. А  с него и коледното настроение. Мислим за семеен уют, хубави трапези,  веселие  и разбира се за планина. Едва ли има по-подходящо място за тези преживявания от зимните ни курорти. Ако искаме да намерим подходящото място обаче, трябва да действаме отрано. Повечето места се резервират месеци по-рано в зимните ни курорти за Коледните и Новогодишни празници.

Посрещане на Новата година в зимните ни курорти
Новогодишни празници в хотелски комплекс в планината
И това е обяснимо. Причината е не просто доброто планиране от страна на гостите, а и цените. Колкото по-рано направите своята резервация, толкова по – изгодни оферти ще намерите. Почти всички хотели предлагат ваучери и атрактивни пакети за периода на Коледните и Новогодишни празници в зимните ни курорти.  Можете да изберете оферти межди 3, 5, 7 нощувки в комбинация с хранене, празнична вечеря, различни СПА услуги и ски карти на доста по-ниски цени, отколкото ако резервирате в сезона на празниците. 

Моят личен съвет е да разгледате няколко от по-големите сайтове с предложения за почивки и да потърсите своята Новогодишна оферта в зимен курорт. За мен най-доброто място си остава портала с топ оферти на Onfire.bg тук https://www.onfire.bg/bg/offers/category/141/Nova-Godina-141.html

Кои са най-търсените зимни курорти у нас?
Както за Коледните и Новогодишни празници в зимните ни курорти, така и през целия сезон най-търсените дестинации у нас остават известите ни ски курорти – Банско, Боровец, Пампорово, Чепеларе.

Какво ни предлагат някои от най-желаните дестинации тази година?

Боровец
Това е най-старият ни зимен курорт. Разположен в подножието на Рила и в. Мусала, Боровец се намира на височина 1350 м. Предлага общо 24 ски писти, като общата им дължина стига до 50 км. Тук могат да намерят подходяща писта както начинаещи, така и напреднали любители на ски спорта.  Основните ски центрове са три – Ситняково, Ястребец и Маркуджиците. На най-голяма надморска височина е Маркуджиците – 2550 метра.

Посрещане на Нова година в Боровец
Боровец през зимата
Всяка ски писта е оборудвана с модерни съоръжения, кабинкови лифтове. А една от тях е снабдена със система за изкуствено заснежаване, което я прави използваема без значение от метеорологичните условия за сняг. Любителите на нощното ски каране също ще имат възможност да се насладят на това удоволствие. Курортът предлага нощно осветление за една от ски пистите.

В Боровец хотелите ще Ви предложат оферти за ранни записвания от ваучери между 80 и 100 лева за нощувка на човек с включени закуски, вечери и СПА услуги.

Пампорово
Това е друг  наш известен ски курорт, намиращ се във внушителните Родопи. Извисяващите се и пробиващи небето борове, острите върхове, гледки, които ни карат да онемеем от възхита. Това са Родопите и всяко докосване до тях носи усещането за вълшебство.

Пампорово е на 80 км от Пловдив и 240 от София. Това е мястото за сноубордисти. От  края на ноември до края на април скиорите могат да се насладят на пълноценни ски изживявания. Намира се на 1650 метра надморска височина, под самия връх Снежанка, който е на височина 1926 метра. Ако желаете да се докоснете до една от най-забележителните туристически дестинации у нас, изкачете се до в. Снежанка. Той е един от стоте национални туристически обекта. Печат можете да получите в хижа „Студенец“.

Посрещане на Новата година в Пампорово
Пампорово през зимата
Курортът предлага ски писти, които са оборудвани с лифтове – както седалкови, така и с нов закрит шест седалков лифт. Скиорите имат на разположение 9 ски влека. Курортът е оборудван с машини за изкуствено заснежаване и нощно осветление. Това означава, че няма защо да се притеснявате от природните условия за сняг и също така можете да се насладите на удоволствието да карате ски и през нощта. Можете да се възползвате от ски инструктори и пълна ски екипировка. Тук се провеждат международни състезания по ски алпийски дисциплини за ски бягане, ориентиране и биатлон.


Хотелите в Пампорово вече предлагат атрактивни оферти за ранни записвания за Коледните и Новогодишните празници с големи намаления. За три нощувки например получавате оферта за апартамент  с пълно хранене – закуски и вечери, вътрешен басейни, СПА услуги и празнични вечери за 300 лв. на човек.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger