Изработка на лого – базови стъпки

Изработка на лого, както много от нас знаят е наложителна и важна стъпка, за една утвърдена и авторитетна фирма. Логото идентифицира, придава авторитет и  най-вече индивидуалност! Често много от нас са си задавали въпроса – Как в едно такова малко лого, се побира толкова много кодирана информация? Възприятието на логото е не само визуално, но и интелектуално, дори физическо. Внушението на доброто лого е толкова тънко и незабелязано провокативно, че ни увлича, като малко дете в интересна игра. Но добрата изработка на лого, изисква и известна доза професионализъм и опит, най-малкото. Затова стремежа ние е максимално да ви улесним и да ви предложим базови стъпки, върху които да изградите едно добро лого! Ето и основните от тях:
Предварително обмисляне – едно фирмено лого или още наречено знак, изглежда просто, но се създава доста комплексно и изисква умствено и визуално представяне. За да стигнете до идея, трябва добре да познавате клиента, фирмата, организацията или структурата, за която правите логото. Следва поредица от първични скици, нахвърляни набързо, хрумвания, преправяния и извеждане на логична и добре изглеждаща крайна цел. Можете да ползвате за тези първи стъпки лист хартия или векторна програма, като Illustrator, няма значение стига да стигнете до уникална идея.
Балансиране – тъй, като изработка на лого е създаване на уникален и същевременно опростен и изчистен фирмен знак, то баланса е от изключително значение. При абстрактните произведения на изкуството също има баланс! Човешкия ум възприема леко и естествено баланса в дизайна. Той го кара да помни и асоциира изображения, а това е именно целта на едно лого – да се помни и да събужда асоциация с фирмата, която представя. Баланса е съвкупен между графика, цвят и размер. Логото се гледа от всички страни, отпечатва се на различни носители и неговата главна цел е масовост!
Умни цветове – теорията за цветовете понякога е по-сложна и от тази за създаването на Света. Усвоявайки базата, добрите дизайнери обръщат везните в своя полза и контролират цветовите усещания и впечатления. Важно е логото да изглежда добре в сиво, в черно и бяло и два произволни цвята. За целта на психологическата атака, ползването на усещането за цвят е от изключително значение. Зеленото успокоява, червеното бушува, а синия е безбрежност. Цветовата комбинация, ще създаде и цялостното усещане за марката, което искате да придадете. Ползвайте цветове близки един до друг и избягвайте контраста и активния цвят, без много основателна причина.
Стилови търсения – изработка на лого винаги се прави в няколко стила и от тях се подбира най-подходящия за дадена фирма и марката й. Стиловото разнообразие е голямо. Робуването на модните тенденции, особено при логата е доста пагубна практика. Преходността на модата е прословута, а логото се прави за дълъг период от време и практиката доказва, че само най-добрите дизайни оцеляват в безмилостния ход на времето. Затова стил и индивидуалност донякъде се преплитат и препокриват.
Изработка на лого е процес на съвкупностите. Процес на мислене, разбиране и силен нюх за трайност и въздействие.

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger