Кои кафе машини с капсули да изберем

Как да си изберем кафемашина с капсули

Кои кафе машини с капсули да изберем, Delonghi или Krups?

Сигурно обичате да пиете кафе? Кой не обича?
Ако следите последните трендове при кафемашините, както всички запалени фенове на вкусното кафе сигурно вече сте чували за кафемашините с капсули?
Сигурен съм че това е така, а и как няма това кафе се пие дори в космоса! Но дали всички сме в крак с тенденциите (да не казвам модата)?


Ако все още има някой който да не е вкусвал кафето от кафемашините с капсули мисля, че е крайно време да опитате! Не казвам „Купи си кафемашина с капсули на секундата“, а „Пробвай кафе от капсула при някой приятел или дори при фризьора следващият път когато се постригваш и ако ти хареса тогава вмести покупката в бюджета, ако има дупка някъде“!
(Ако искате да спестите поне 50% от покупка на кафемашина с капсули ви препоръчвам да го направите от tehmag.net!)
Тези кафемашини са толкова популярни! Има ги навсякъде, удобни са, различни бленди от кафе са винаги готови да потекат в чашата само за 20 секунди! Нямаш 20 секунди? А колко се губят всяка сутрин за приготвянето на кафе по конвекционалният начин? Аз лично обожавам всичко в тези кафемашини!
Като се започне от скоростта с която е готова всяка чаша, от това колко по-чисто е след като направя чаша кафе, от това колко по-ароматно е кафето което е запечатано херметически в капсулата в сравнение с кафето което държим в буркана вече 2-ра седмица!

Какви са най-популярните стандарти кафе в България?

Номер едно по популярност е разбира се стандарта на Nescafe Dolce Gusto, които могат да се намерят почти навсякъде, капсулите са на достъпна цена, като дори има и по-евтини заместители! Кафемашините за този стандарт кафе са винаги с 15 бара помпи и са на относително добра цена.

Другият популярен вид кафемашини с капсули са Nespresso стандартът за капсули. Кафемашините от този вид се намират също лесно (дори по-лесно от капсулите в tehmag.net), но цените им са малко по-високи.
Първо заради това, че те имат по-мощни 19 барови помпи които изкарват още повече от аромата на кафето в чашата ви и второ защото много от тях се правят от по-скъпи материали. Директно можем да кажем, че те са по-високият клас кафемашини от двата, но и по-скъпият! Именно и там се крие причината те да не са толкова разпространени у нас. Но много от хората които пият кафе от Nespresso кафемашина казват, че предпочитат Nespresso вкусът повече от този на кафемашина с капсули на Dolce Gusto машините! Обаче кафето за тях се намира по-трудно, по-скъпо е и това отблъсква голяма част от клиентите.

Марките, какво значение имат за вкуса?

Ммм, интересен въпрос. Сигурно никой досега не си го е задавал? И това е абсолютно нормално. Затова аз го задавам сега и нека всеки си го зададе сам на себе си! Имате ли категоричен отговор?
Ами и аз нямам. А защо ли?

Нека да сравним кафемашини от двете марки:


Каква машина с капсули да изберем Delonghi или Krups

Чисто визуално няма разлика освен цветово! Сглобката на двете машини е абсолютно едентична, и двете имат еднакви технически параметри, както и сходни (еднакви) цени.
А дали вътре са различни?
Имам достовертна информация от сервиз на мой познат, която е еднозначна и ми бе подсказано, че всички части от двете машини са взаимозаменяеми!
Този факт остава непроменен и при другите серии машини, на двете марки.

Но трябва да се има в предвид следното:

Ако на вас ви харесва определена марка повече от другата изберете нея, защо ли? Всички знаем за ефекта на плацебо. Възможно е да „усещаме“ разлики ако имаме предпочитания към едната или другата марка, особено ако по някаква причина не вземем тази която ни е при сърце.

И най-накрая нека да засегнем въпроса КОЯ МАРКА?

Аз си избирам KRUPS! Защото се пише по-лесно от DeLonghi . Ако обаче вие харесвате повече Delonghi няма да ви убеждавам, че Krups е по-добрата марка от двете защото НЕ Е, няма по-добра всичко е маркетинг и разлики може да има единствено там!
Ако попаднете на по интригуваща реклама е възможно да ви образува някакво мнение, но запомнете всичко което казах по-горе и според мен няма да сбъркате!

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger