По какъв начин се извършва пълнене на автоклиматици?

Пълненето на автоклиматици трябва да се извършва правилно и коректно, за да се запази добрата им работа.

 Когато една повреда се появи и тя е от вътрешната, а не от външната система на климатика, в повечето случай е нужен професионалист, за да я отстрани.  Независимо дали автомобилът е по-стар или нов, редовният преглед и поддръжка на климатичната му система е важно условие за добрите му функции. 

 В тази статия ще се опитаме да обясним начинът на изпълнение на процеса по зареждането на автоклиматик. Автоклиматикът ви трябва да бъде оставен в режим на работа, поне от 10 до 15 минути преди да оставите колата си в сервиза за зареждане на климатика. 

 Хубаво е всяка година да правите това, но максималния срок може да достигне и до две години, за да заредите и проверите климатика на колата си. Това, което правят професионалистите в последствие е изтегляне на цялото количество фреон от системата на климатика ви. Трябва да знаете, че част от маслото на компресора също трябва да бъде изтеглено. 

Цялата система се оставя на вакум поне за 40-50 минути и след изтичането на това време се пълни отново с фреон, но нов. Изтегленото количество масло от компресора се връща, вече подменено с ново и в системата се слага оцветителен агент или наричан още трасьор. 

Пропуските в системата, по този начин, лесно се откриват и могат да се поправят ако се налага. За да изтеглят по-голямо количество масло от компресора, което е добре за по-добрата му работа при пълнене на автоклиматика, климатикът трябва да се остави да работи за кратко, както споменахме по-горе. 

Външната поддръжка на автоклиматика може да се извърши и от вас, стига да не предпочитате сервиз за случая. Тя се изразява в почистване на кондензатора на климатика, намиращ се пред радиатора на колата. Там се събират насекоми, шума и други налепи. Останалото е смяна на филтъра на купето и почистване и дезинфекция на тръбната климатична система и отворите и в купето със специален за целта препарат.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger