Как да изберем подходящо масажно легло?

Преминали сте успешно курса за масажисти и това е сферата, в която искате да продължите професионалния си път. Или сте отворили свое собствено студио, за което ще наемете квалифициран персонал. Това са важни стъпки и ви поздравяваме за взетите решения.
За да се радвате на успех обаче, първото нещо, което трябва да направите е да се сдобиете с подходящо оборудване. За работата на масажиста най-важно е да разполага с удобна и функционална масажна кушетка. Това е може би първата част от неговото оборудване, която трябва да избере. На пазара обаче се предлага огромно разнообразие от масажни легла и понякога изборът може да бъде много труден. Нека обобщим какви са основните видове масажни кушетки:


Преносими легла за масаж

Основна характеристики на тези модели е, че са изключително лесни за транспортиране. Преносимите кушетки са необходими за всеки масажист, който посещава клиентите си в дома им, в офиса или на други места. За да извърши масажа, за него е необходимо да носи и кушетката. Преносимите модели се сгъват бързо и лесно. Когато се сгънат, заемат формата на куфар, към който има и дръжки. Така леглата се пренасят без особени усилия.
Преносимите кушетки могат да са с дървена или алуминиева основа. Често по-предпочитаната конструкция е тази от алуминий, тъй като е по-лека.
Ако вашето студио разполага с няколко стаи за масаж, може да вземете и преносими, и стационарни легла, за да може да извлечете максимална функционалност.






Стационарни легла за масаж

Както се подразбира, това са моделите, които не са пригодени за транспортиране. Основно предимство на стационарните легла е тяхната стабилност. Те често са с масивна метална основа, която осигурява здравина и надеждност. Стационарните легла са предпочитан вариант за масажните центрове, където няма да е необходимо да бъдат местени често.



За да бъде масажното легло възможно най-полезно за вас, първо трябва да се съобразите дали то да бъде преносимо или стационарно.
Важно е да изберете модел, който да има всички необходими характеристики. То трябва да разполага с отвор за лицето, с опция за повдигане на горната част и др.
Преносимите кушетки обикновено имат удължител за глава, подлакътници и височината им се регулира.
След като сте направили най-важния избор за оборудването си – да намерите подходяща масажна кушетка, може да пристъпите към всички останали елементи, които ще са нужни за работа, сред които еднократни консумативи, козметика, вулканични камъни, с случай, че ще прилагате техниката за масаж с горещи камъни и др.





Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger