10 основни и незаменими съвета за писане на SEO съдржание

10 основни съвета за писане на SEO съдържание
Kогато става въпрос за уеб сайтове и блогове, единственото нещо, което ще гарантира, че вие ще достигнете върхове и ще се задържите там е грандиозното съдържание. Съдържанието на вашия сайт може да го направи велик или да го унищжи. Важно е да имате информационни статии на сайта си. Ако сега започвате или просто искате да подобрите съдържанието на вашия уеб сайт или блог, то вие сте на правилното място.

В тази статия ще разгледаме 10 от най-ефективните съвета за писане на съдържание, които може да използвате, за да се увеличи трафика към вашия сайт или блог.


Съдържанието е много важно
Съдържанието на един сайт е единственото нещо, което го индивидуализира от всички други сайтове в мрежата. нтернет е огромно пространство пълно с информация, където можете да получите всичко, което искате. Въпреки вида на съдържанието, което пишете, няма съмнение, че ще получите посещения във вашия сайт или блог. Единственото нещо, което трябва да направите , за да се увеличават посетителите на сайта ви е да пишете съдържание, което е смислено за читателя. То трябва да предоставя информацията, която посетителите Ви търсят.
В зависимост от отва, кое е по-лесно за вас, може да организирате текстовете в параграфи или на групи с подзаглавия. Начинът, по който се аранжира съдържанието може да го направи по-привлекателно и организирано. Тъй като, читателите са склонни да "претупват" съдържанието, трябва да се уверите, че важните акценти са видими. Уверете се, че читателите ви ще могат да споделят съдържанието ви с техните приятели и да ви последват.

Уверете се, че сте се фокусирани върху темата.
Писането на съдържание, което се отклонява от темата, ще отблъсне читателите ви. Важно е винаги да се изразявате кратко и ясно. Уверете се, че най-важните точки от темата ви изпъкват от текста при пръв поглед. В много случаи това може да доведе до увеличаване на продажбите ви. Не забравяйте, че посетителите търсят точно определена информация, която ги интересува.

Дължина на съдържанието
Идеалната дължина на съдържанието трябва да е между 450 и 1200 думи. Ако текстът ви е малко по-кратък или по-дълъг, това не трябва да ви стресира особено. Единственото и най-важно нещо, което трябва да направите, е да се уверите, че съдържанието ви е от полза за читателите.

Използвайте атрактивни заглавия
Интернет потребител може да попадне на вашия уеб сайт и да престои няколко секунди. Затова е изключително важно да имате закачливи заглавия. Заглавието е основен фактор за това дали цялата статия ще се чете или не. Не забравяйте да включите ключовата дума в заглавието. Заглавието ви трябва да бъде завладяващо и да е с удебелен шрифт, за да привлича вниманието.

Информация за автора
Информацията за автора е много важна, когат опишете за гост пост или за вашия уеб сайт или блог. Можете да я добавите в полето за Атвор био. Това може да ви помогне да изградите добър имидж за себе си като специалист в областта, в която пишете. Това е и възможност за оптимизация на вашия сайт (когато пишете гост пост). Можете да ключите и ключви думи в своята "Автор био"

Възползвайте се от ключовите думи
Ключовите думи са много важни, когато става дума за SEO. Въпреки това, не трябва да прекалявате с ключвите думи. Това може да доведе до наказание за вашия сайт или блог. Натъпканият с ключови думи текст, прави сайтът ви да изглежда непрофесионално. Можете да изплзвате семантични ключови фрази.

Използвайте подходящи тагове
Важно е, да използвате правилните тагове. Това ще покаже на търсачките, че вашето съдържание е добре написано. Използвайте подзаглавия, за да привлечете читателите да четат съдържанието ви. Подзаглавията ви също трябва да са привлекателни. Също така трбва да използвате Н1, Н2 и т.н. тагове, като във всички тях се съдържа ключовата дума.

Възползвайте се от изображения
Включвайте изображения, които са свързани с темата, по която пишете. Изображенията са начин за привличане на вниманието. Има много сайтове предлагащи качествени изображения в интернет.

Уверете се, че имате истинско съдържание
Съдържанието на вашия сайт трабва да бъде свежо. Не трябва да предлагате дублирана информация, тъй като това може да доведе до наказание за сайта ви от търсачките. Също така не е препоръчително да копирате съдържание от други сайтове. Това може да има сериозни негативни последици за сайта ви.

Възползвайте се от мета маркера за описание
Вашето съдържание трябва да има мата маркери за описание. Въпреки твърденията, че не са важни за класирането, те ще ви помогнат в потребителското кликване от резултатите при търсене. Мета таговете трябва да съдържат само по няколко знака. Използвайте инструмент за анализиране на мета маркери, за да знаете дали сте следвали правилните насоки.

Това са някои от въпросите, които трябва да се използват, ако искате да се увеличат продажбите ви. Винаги трябва да пишете с мисълта, че съдържанието трябва да е полезно за читателите. Не поставяйте акцент върху увеличаване на посетителите. Не правете грешката да създавате съдържание с цел дас ехареса на търсачките. Ако съдържанието на уеб сайта ви е качествено, с времето ще стане и обемно и всичко остнало ще си дойде на мястото. Следвайки тези съвети, почти сигурно ще получите най-добброто от вашия сайт или блог.

Сподели статията :
'
 

+ коментара + 7 коментара

23 март 2016 г. в 14:14

Много добра статия! За мен съдържанието винаги е било на първо място :)

23 март 2016 г. в 14:29

Благодаря за добрата оценка за статията Васил! Да и аз държа на съдържанието. То е основната опора на един сайт или блог, откъдето трябва да започне развиването му.

5 април 2016 г. в 10:16

Хубава статия. И ми идва точно навреме, че съм позанемарила и двата си блога. Време е да се действа по въпроса.
Поздрави:)

5 април 2016 г. в 16:54

Радвам се, че статията ви допада и я намирате за полезна. Ще се радвам, ако ви помогне за блоговете.
Поздрави!

Анонимен
24 април 2016 г. в 10:36

ЗДРАВЕЙТЕ!
Направих блог и искам да почна да се занимавам сериозно В момента май само аз си го посещавам
Незнам какво да активирам в настройките на блоггер активирал съм (Персонализиран robots.txt) но не съм написал нищо на (Персонализирани маркери на заглавки от роботи) ми е деактевирано как трябва да ги настроя?
В Гугъл блога се вижда само по думи от описанието (което е в основни настройки)
За съжаление не мога да го открия по заглавия на публикациите. Да не би да съм объркал нещо в настройките?
Маля за съвет като Ви благодаря предварително!

26 април 2016 г. в 9:29

Здравейте "Анонимен",
Съветвам ви да разгледате българският форум: www.predpriemach.com . Там има специален раздел посветен на Блогър. Има много изчерпателни теми със съвети за настройките на блогър и можете спокойно да питате, всичко каквото ви интересува. Често посещавам форума и заедно с другите колеги съветвам хората, които искат да започнат с блогър.
Вярвам, че ще се справите! Успех!

25 септември 2017 г. в 17:12

Благодаря за полезната статия!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger