Какво още не знаем за най-добрия приятел на човека?





Грижовните стопани знаят много за кучетата; и за собствените си такива, но и генерално . Това разбира се е полезно за отглеждането им и за по-доброто качество на живот, което могат да осигурят на домашните си любимци.

Ето още 7 факта, които имат по-скоро забавен характер и са свързани със странности и особености, които се раждат от взаимодействието между кучето и човека.

·         Учените смятат, че кучето и човека са станали ‘най-добри приятели’ преди 30 000 години. Всяко живо куче днес има митохондриална  ДНК 99.9% същата като тази на вълка.
·         Три пъти по-вероятно е, момче да вземе телефонния номер на момиче, ако е тръгнал на разходка с кучето си.
·         Едно от най-важните неща в общуването между човек и куче е една особена характеристика. Хората и кучетата са единствените видове на планетата, които разпознават информация в очите на другия, като кучетата го правят единствено с хората.
·         На фронтовата линия в световните войни, кучетата са били използвани като вестоносци. По-време на Втората световна война, нацистите дори опитали да научат кучетата да говорят и четат.
·         Кучетата са толкова обичани от своите стопани, че в САЩ, над 1 милион кучета преки наследници в завещанията им.
·         Когато кучето надхвърли 10 години, има 50%повече шанс да се разболее от злокачествено заболяване. А най-дълго живялото куче е – документирано – 29 години.
·         В англоговорящите страни най-често срещаното име за мъжко куче е Макс, а за женско – Моли. В България често срещани с типично български корен са : Пирин, Вихър, Балкан; докато при женските трудно се намира тенденция, но разпространени са Сара и Рита, Тара или класическото Джеси, които нямат български корен, но някак си се бяха позиционирали като традиционни.

Наред с многото любопитни факти за кучето, трябва да се знае, че има още толкова важни неща, които трябва да се спазват, за да може домашните ни любимци да се чувстват добре в нашата компания. Едно от тях е: ако вие обичате шоколад, знайте, че кучетата не само че не го обичат, ами може да има и фатални последици за тях, затова предупредете децата си да не правят пакости в тази посока.  

Източник: http://petrich-news.com/





Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger