Водещи причини за монтаж на камери в заведенията


Разбира се, че можем да изброим много причини за поставянето на камери за наблюдение в заведенията за хранене. Водещите от тях са, че записващите устройства могат да помогнат за предотвратяване на кражба, сбиване, вандалски акт и прочие криминални действия от външни извършители или от персонала. 

Обикновено камери за видеонаблюдение има в по-големите ресторанти и барове, където се събират повече хора. Това обаче не означава, че малките кафенета или клубове не трябва да използват тази техника. Ако обектът е голям, то тогава се използват висок клас охранителни системи, ако е малък може да минете с по-нисък клас камери. 

В Англия казват „The more – The merrier” или в свободен превод „Колкото повече са хората, толкова по-весело ще е“, но въпреки това нещата невинаги са толкова оптимистични. Струпването на много посетители в едно заведение привлича всякакви човешки същества, включително и такива с криминални помисли. По този начин сейфовете, касите и оборота на заведенията попадат под алчни погледи и се налага да бъдат строго охранявани. 

Видеокамерите се поставят в помощ на собствениците на заведения, така че те да запазят имуществото си непокътнато. Разбира се, охранителната техника е и в полза на клиентите, тъй като заснема всяко тяхно действие и в този ред на мисли се защитават личните вещи и ръчния багаж. 

Как да опазим торбите и чантите си от кражба? 

Най-често в едно заведение имате два варианта да сложите торбите и чантите си. Единият, е да ги закачите на обществените закачалки, а другият е да си ги държите при вас. Разбира се, за предпочитане е второто решение, тъй като ако сложите багажа си на пода в близост до краката ви, то той ще стане по-труден за крадене. 

Държането на чанти на земята, не е измислено от българите, но у нас има поверие, че това е жест на бедност. Ако се абстрахираме от поверията обаче ще можем да реагираме по-лесно, когато някой се опита да се докопа до собствеността ни.

Тук се налага да отбележим, че ако заведението има видеонаблюдение, е по-лесно да разкриете крадеца и той да бъде хванат на място. Ето ви поредната причина за монтаж на камери там, където пием и ядем. 

Защо камерите не са харесвани от много хора? 

Наистина има много хора било то посетители или персонал на хранителен обект, които не харесват камерите и не искат да бъдат снимани. Охранителната дейност обаче е много по-добра, когато включва видеоконтрол и ние трябва да си дадем тази сметка, преди да роптаем.

Кътчетата като тоалетни или бани в хотелите не подлежат на снимане, тъй че може да сте спокойни. Персоналът също не трябва да се тревожи за камерите, тъй като последните могат да му помогнат за разрешаването на възникнали скандали на работното място или при разчитане на трудови злополуки. 

В почти всяко заведение са продава алкохол, който често става повод за свади между различни компании и тук видеонаблюдението отново идва на помощ, за да покаже кой е започнал скандалите. 

Общо взето сме в състояние да споменем най-малко десет причини за монтаж на камери в заведенията, но смятаме, че и тези, които посочихме ще са ви достатъчни, за да направите изводите си.



Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger