Как да поддържаме зимните си обувки




Погрижете се за обувките си и те ще ви служат дълго

Както стана ясно от заглавието, ще ви дадем някои насоки как да се грижите правилно за своите обувки. Те имат нужда от почистване и почивка, за да можете да запазите красотата им.

Като казваме почивка, имаме предвид да не носите един и същи чифт обувки всеки ден, без прекъсване. Относно почистването има някои правила, които ще ви помогнат да удължите техния живот.

Вижте нашите съвети за зимния сезон, тъй като тогава препятствията са най-големи – сняг, вода, кал, сол и т.н., които имат пагубно влияние върху материите. Ще разгледаме грижи за обувки от естествена кожа и велур.

Как да се грижим за обувки от естествена кожа?
Естествената кожа е един от най-разпространените и качествени материали за производството на зимни обувки. Тя е с отлични изолиращи свойства и е много по-устойчива на атмосферни условия от изкуствената.

Почистване
Опитайте да си създадете навик, веднага след прибиране отвън, особено през зимните месеци, да почиствате обувките от замърсявания. Изтъркайте със суха чиста кърпа, след което с влажна и отново със суха. Нанесете тънък слой боя и втрийте добре.
Ако обувките са мокри, веднага след като се приберете, напълнете ги с вестници, за да запазят формата си и ги подпрете с петата към стената. Целта е въздухът да мината свободно около обувката.
Никога не поставяйте обувките близо до топлинен източник. Да, ще изсъхнат по-бързо, но рискувате да се свият, разлепят или да се повредят по друг начин.

Съхраняване
Когато не носите обувките от естествена кожа, най-добре ще бъде да ги съхранявате в кутия. Ако не сте я запазили, напълнете обувките с вестници и ги приберете на защитено място (шкаф, гардероб), където няма да бъдат притискани или прегънати.
Очаквайте в следващата част на темата как да се грижите за обувки от велур.

Източник: http://e-obuvki.com/


Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger