Древните музикални инструменти

Някои видове музикални инструменти могат да ни пренасат по особен начин в друг неразбираем и сюрреалистичен свят. Тези инструменти са толкова загадъчни, че в миналото са се използвали по мистичен начин.

Ето кои са те:

Окарина- Този музикален инструмент съществува още от повече от десет хиляди години пр. н. е. Първоначално се се изработвал от глина или кост, след което от камък, метал, пластмаса и дърво. В миналото са го използвали за различни видове ритуали и в зависимост от това имало окарини с различни форми- на животни, хора, богове.

Танбур - Може да се каже, че той е пра дядо на съвременната китара, тъй като е изработен от дърво и струни. Съществува от хиляди години, а в миналото се е считал за символ на злото и доброто като едно цяло и се използвал в ритуали за успокоение на духа и изцеление на тялото.


Друг мистичен музикален инструмент е гонгът. Всеки знае, какво представлява: голям бронзов или меден диск, върху който се удря с голяма пръчка и по този начин издава много силен звук. В миналото са го използвали за свещени церемонии, комуникации, сигнализиране. Днес будистите го използват при молитви и медитация, а също така и за фестивали в много страни.Старите хора вяват, че ако докоснете гонг, ще бъдете здрави и с късмет.

Виола- един изключително интересен музикален инструмент, който произлиза още от Стария завет. Вярва се, че гласът на дявола се изразява с този и някои други музикални инструменти, които са направени от човека.

И не на последно място- барабаните, които съществуват още от древността. Използвали са се при всички култури- при танци и всякакви ритуали, за комуникация, дори и за война. Може да се каже, че барабаните се използвали при всички важни събития. Някои африкански страни използвали барабаните като комуникация за далечни разстояния. С помощта на барабаните те изразявали думи и дори цели изрази.



Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger