Какво не знаете за избелващите зъбни продукти



Знаете ли, че портокаловият сок е много по- вреден за зъбите, отколкото продуктите за избелване?


Според проучване на учените, те установили, че емайлът на зъбите се уврежда много повече портокаловия сок, отколото от водородния пероксид, който се съдържа в продуктите за избелване на зъби.

Учените и изследователите използвали високотехнологичен сканиращ микроскоп, чрез който се виждат ясно неравностите върху повърността на зъбния емайл до най- малки детайли. Доказано е, че киселините на плодовите сокове и най- вече на портокаловия сок отслабват емайла многозначително- с около 85 %. Тези киселини причиняват значителни щети бавно и постепенно, но сигурно.

Проучването показва, че в някои определени страни, където местните жители пият ежедневно по няколко плодови сока, почти всички страдат от увреждания на зъбите. Емайлът отслабва значително и руши зъбите, като по този начин дава път на бактериите да навлязат и причиняват ерозия.





Много хора се страхуват да използват продукти за избелване на зъби в домашни условия, защото мислят, че са вредни. А това изобщо не е така. Странно е, че точно тези продукти причиняват доста по- малко щети, отколкото плодовите сокове. Така че, ако се грижите за зъбите си, трябва да намалите пиенето на сокове до няколко на месец.

За предотвратяване на ерозията не съществува ефективно средство, но откритието на изследователите показва, че тя може да се намали от големи концентрации на флуорид. Ако миете зъбите си редовно с флуоридна паста и се възползвате от флуоридно лечение при стоматолог, това значително ще намали ерозията.

И все пак, ако много обичате да пиете плодови сокове, можете да предотвратите щетите. Ето как: първо- пийте сока много бързо, за да намалите контакта на емайла със зъбите си и второ- след всяко пиене на сок, изплаквайте задължително устата си с вода. Но най- добре е да намалите пиенето на плодови сокове колкото се може повече.

Източник: http://ddrom.net/
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 1 коментара

12 февруари 2015 г. в 14:26

Пробвала съм ги тези ленти и наистина са много добри, има ефект.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger