Офис обзавеждане - как да изберем подходящите мебели?

Оборудването и покупката на офис мебели не се прави често, затова е нужно да се запознаете с последните тенденции и с възможностите, които предлага вашето работно пространство и да отделите необходимото време и внимание.

Днешната статия е публикувана със съдействието на специалистите по офис обзавеждане Интеза Ком.

Важно правило в интериора е че, обзавеждането на офиса трябва да се прави съобразно няколко важни изисквания:






•          Вида на вашия бизнес, нишата в която оперирате и услугите, които предлагате.
Почти е задължително за основен или допълващ цвят в интериора да ползвате Вашия корпоративен цвят /цвета на логото или рекламните материали/. Съвсем умело може да подберете обзавеждането в офиса, да бъде в синхрон с тези цветове;

•          Потока от клиенти, които посещават офиса ви.
Съветваме ви да изберете по-здрави и непретенциозни офис мебели ако дневния поток е над 50-60 човека. Ако работите с подбрани и елитни клиенти и техния брой е 5-10 дневно, тогава се концентрирайте върху по-качествени и дизайнерски мебели за приемната или кабинетите;

•          Финансовото положение и обществения статус на клиентите ви.
Различен тип клиенти посещават офис на куриерска фирма и шоурума на елитна марка автомобили; Помислете за тяхното преживяване, комфорт и удобство.

•          Изискванията на Вашите офис служители и техните особености.
Тук най важното е да подберете офис столовете и бюрата според характерните особености на всеки служител. Все пак са различни;

•          Вашите лични вкусове Това може би е последното, върху което да се фокусирате при осъвременяване или покупка на нови офис мебели. Но ако толкова държите да се изявите като дизайнер спестете това на посетителите си и се реализирайте в своя собствен кабинет. Казваме това с цел да Ви предпазим от евентуален кич. Но ако все пак Ви се получи, поздравления!

•          Не прекалявайте с детайлите, цветовете и елементите.
Почти всички съвременни мебели за офиса обикновено са в класически или в модерен стил. Ако все пак някой интериорен дизайнер Ви съветва да си купите офис обзавеждане в бароков стил хубаво си помислете и преценете.

Как да изберем Офис обзавеждане благодарение на Интеза Ком
Вдъхновяващо и добре подредено работно пространство с акцент към минимализма.

Когато става дума за офис мебели, се разбират всички движими вещи от обзавеждането – офис столове, бюра, шкафове, секции, аксесоари, дори метални каси и осветление. Практиката а и теорията през годините са наложили някой почти задължителни за това обзавеждане стандарти.

Изискванията към самите мебелите трябва да са:
•          функционални и да отговарят на нуждите на работещите;
•          ергономични и удобни, за да не изморяват седящите на тях служители;
•          да се вписват в общия интериорен стил на помещението;
•          същевременно е нужно мебелите да са структурирани и рационално разположени в пространството;
•          да отговарят на всекидневните бизнес изисквания, без да нарушават естетиката и работната атмосфера;



Това бяха няколко кратки съвета от нас. Ако сме Ви били полезни, може да посетите сайта на Интеза Ком: http://ofismebeli-bg.com и да разгледате всички офис мебели, предлагани от нас онлайн.

Или да се свържете с нас на телефон 0888 0888 65 или направо да ни посетите в шоурума на компанията на адрес: гр. София, жк. Младост -1, ул. Д-р. Стоян Чомаков № 4А, Търговски център "Чергата".
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 3 коментара

4 юни 2014 г. в 11:54

Много полезна статия, браво.

7 август 2014 г. в 12:25

Според мен на първо място трябва да е функционалността на мебелите за офиса и след това ергономичността. Всичко останало е след тези два критерии! Но на практика у нас в повечето фирми се купува най-евтиното обзавеждане, което се скапва след най-много 2-3 години ползване. А обикновено шефовете не се съобразяват изобщо дали мебелите са удобни и функционални за служителите.

31 юли 2015 г. в 13:02

Обзавеждането на един офис става доста сложно.Много ми харесва статията ви.В офиса е необходимо да има просторно ясно и всичко да бъде удобно, да има място за седене на клиентите.Понякога е необходимо да оставим личните си вкусове на страна и да се съобразим с модните тенденции, които са свързани с офис обзавеждането.Тук ми помогнахте страшно много.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger