По-здрава кожа с натурална козметика


Състоянието на кожата на човек зависи най-вече от състоянието на нервната система. Оптимистичното и весело настроение импулсират не само кръвообръщението, но и функциите на кожата.
Обратно, при стрес и тъга, дейността на мастните и потните жлези се затормозява, кожата не получава ободряващи импулси от нервната система, става бледа, суха, започва да се лющи. Храната също влияе на състоянието на кожата.
Ако една водеща на пазара марка пуска за новия сезон козметична серия с „екстракт“ от три нови, богати на витамини плода
- нар, папая, и нещо толкова сензационно, екзотично или изненадващо, което го чуваме за първи път и всички останали фирми, за да не са по-назад пускат такива серии. За контраст дизайнът и визията на истинските натурални сапуни и шампоани с естествени екстракти са стилни, деликатни и дори понякога леко невзрачни. За пример, картинката с момината сълза на сапуна, ни напомня на маминия сапун от детството.

Три са основните фактори, които определят това да имате безупречна кожа - достатъчно сън, качествена козметика от природата и избягване на алкохол и цигари.

Първо, доказано е, че трябва да работим умерено и да спим достатъчно.

Второ, кожата, дори и нормалната също изисква правилни хигиенни грижи и преди всичко редовно миене. Същевременно тя се нуждае от защита от вредните атмосферни влияния. Сутрин лицето първо се измива с лосион и после се отстраняват мазните повърхности с тоник. Следва да предпазим лицето си с крем. Лятото е хубаво да го защитим със слънцезащитен фактор.

Ръцете се мият с био сапун и се нанася подходяща еко козметика. Вечер за отпускане след натоварения ден кожата има нужда да пъде поглезена. Тук е мястото на ароматерапията във ваната и не забравяйте да намажете лицето си с крем преди сън. Не трябва и да се прекалява. При често миене с гореща вода кожата се обезмазнява прекомерно, капилярите се разширяват трайно и се получава неприятна постоянна червенина по бузите и носа, постепенно кожата става по-суха, повяхнала, отпусната и нееластична.

И третия фактор са пушенето и алкохолът. Те влияят отрицателно не само на благополучието на здравето, но и на кожата в частност. Консумиращите алкохол са с повяхнала кожа на лицето и силно разширени капиляри по носа и бузите. Пушачите са с бледа, сива кожа, която лесно се дразни и възпалява.

Източник: http://grim-senki.com/
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger