Принтът „гъша лапа” – модна класика за есента и зимата на 2013-2014 година



Принтът Pied-De-Poule или „гъша лапа” е един от най-популярните. Традиционно присъства при дрехите в класически стил, но съвременните тенденции позволяват да се модернизира и дизайнерите измислят все нови и нови начини за използването му при цялостната изработка на дрехи и аксесоари или отчитат присъствието му като отделен елемент в тоалета.

Исторически принадлежи на Шотландия, а своята популярност дължи на известната Коко Шанел. Този рисунък, предимно в черно и бяло, може да бъде предпочетен при избора на палто или тренч, както и на обувки или аксесоари. Ако искате да изглеждате елегантно и скъпо – изберете сако или жилетка с такава щампа. Към тях отлично пасват черна пола молив, дълги ръкавици, строги обувки. Може да разнообразите тоалета с широкопола шапка. Сложете червено червило. В дадения контекст черно-белият принт „гъша лапа” ще добави към образа ретро полъх.

В такъв класически стил може да изберете и топло палто. Дизайнерите съветват да го носите със сиви скъсени панталони с висока талия и блуза с по-открито деколте. Такова съчетание създава напълно класически образ с тънък намек за градски шик. За по-голям ефект, може да се спрете на интересна кройка на връхната дреха. Това могат да бъдат оригинални силуети, асиметрия, многослойни драперии, обилен декор.

Ако искате да поекспериментирате с Pied-De-Poule, може да изберете тоалет с по-едър рисунък или да използвате съчетанието на по-нестандартни цветове като синьо, червено, розово и бяло. Друга модна симбиоза, която вече също се налага като класическа, е комбинацията на червено и бяло. По-смелите дами могат да съчетаят този принт с линии, но трябва да рискуват само ако са уверени в неотразимостта на тоалета, защото иначе могат да постигнат обратен ефект.

Във всички случаи ”гъшата лапа” се явява доста изразителна и винаги обръща внимание върху себе си. Ако не сте готови да облечете дреха в такава пъстра разцветка, то може да се ограничите с аксесоарите. Днес този рисунък се използва навсякъде – при очила, чадъри, колани, ръкавици, чанти, обувки. Такъв ярък детайл е отлично допълнение към есенно-зимната ви визия.

Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger