Класическите парфюми са винаги на мода

парфюми online
Последно време много се говори за класически аромати, за класически парфюми и наистина класически ухания, но какво означава всичко това?

Има много доказали се и устояли на времето композиции които са много популярни и днес, а са създавани примерно преди 100-тина години какъвто е и случаят с Chanel №5 , който по спомен е бил лансиран през далечната 1921-ва година!

Предполагам сте чували за Chanel №5 и за това колко е популярен и за това че все още е любим парфюм на много дами?

Да това може и да е така но уханието му е претърпяло редица метаморфози и говоря за промяната на оригиналната формула, която днес първо не е достъпна за широката публика и 2-ро е много вероятно да не може да бъде реализирана с материалите които са останали на земята!

Да не знаехте ли?
По старите парфюми търпят промени във формулите си първо защото, е вероятно някой от материалите взети от природата вече да ги няма там и 2-ро тези материали да са защитени и да не могат да се добиват вече. За пример давам мускусът добиван от рогара на северните елени, които сега са застрашен и защитен животински вид. Мускусът в парфюмите, които се предлагат в днешно време е синтетично образуван, но това е друга тема.

Сегашната формула на парфюма на Chanel - №5 е следната:

  • Връхни нотки:  лимон, момина сълза, бергамот, алдехиди и иланг иланг
  • Сърдечни нотки: ирис,корен от ирис, жасмин, жасмин, роза и момина сълза
  • Базови нотки: кехлибар, ветивер, дъбов мъх, сандалово дърво, пачули, мускус, чиветка и ванилия.
Повечето нотки в този парфюм, както виждате могат да се намерят в природата и при правилен синтез, се доближават почти толкова точно до оригинала от 1921-ва.
Подобни парфюми които се водят за класически са Guerlain Shalimar, MISS DIOR CHERIE от Christian Dior, OPIUM който е дело на YSL , ANGEL на THIERRY MUGLER и много други които няма смисъл да споменаваме.

Сега няма да показвам нотките на всички, защото няма смисъл ако желаете да ги видите можете да посетите тази страница за парфюми и сами да се убедите.
Нотките им са различни, но има и нещо общо между тях и това е правилното съчетаване и приложението им.

Забелязвате ли, че повечето от така наречените класически парфюми са просто парфюми за официални поводи, които са по-тежки, по специфични и много често с по-тежки цветни нотки в композицията си.

И за финал нека разбулим един мит и това е мита за класическите парфюми, като фраза.
Тази фраза просто описва това че парфюмите ще надживеят трендовете за повече години напред и това ги отличава от останалите лансирани наравно с тях.

Сподели статията :
'
 

+ коментара + 1 коментара

12 октомври 2013 г. в 18:46

На мен много ми харесва Allure Home spot!Уникален е,както и новия на VIP 212

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger