10 трика за SEO оптимизация на блог

Ако имате блог и искате да го класирате на първа страница в Google, ще трябва да се погрижите за неговата добра SEO оптимизация. Старайте се да се придържате към петте съвета, които ще дадем на следващите няколко реда, ако искате да постигнете сигурен успех. 

Най-важната част на един блог е съдържанието. Пишете авторски и грамотни статии, така че да привлечете интерес към вашето творчество. Публикациите в блога не трябва да са нито прекалено къси (за да не се приемат като spam), нито пък прекалено дълги, за да не затормозявате читателите. Подходящ размер на статия е между 400 и 500 думи. 


А ето и нашите трикове за SEO оптимизация на блога ви: 


1 – Включвайте ключови думи в заглавието. Ако използвате Wordpress инсталирайте плъгина „All in one Seo pack”, чрез който ще пишете описания, ще прибавяте ключови думи и заглавия. 


2 – Сложете заглавието на статията в H1 таг, а под заглавията в H2, H3 и така нататък. Също така можете да болднете или да подчертаете някоя важна дума или препоръка в статията. 


3 – Разделете статията на параграфи. Гледайте един параграф да не съдържа повече от пет реда, тъй като така затруднявате посетителите ви. 


4 – Пускайте вашите статии по социални мрежи. В България може да използвате Svejo.net, Elada.info, Spodeli.bg и много други. Направете си акаунти в Google+ и Facebook.


5 – Вземете качествени линкове (връзки) към блога ви. Това може да направите, като влезете във връзка с други блогъри пишещи по вашите любими теми. 


6 - Пингвайте вашите нови страници и картата на сайта до Гугъл чрез pingler.com

7 - Избягвайте да оптимизирате 2 целеви страници по една и съща дума. това се казва канибализъм и сео тежестта се разпределя по равно между двете целеви страници. Определете страница за всяка ключов дума от сайта ви.

8 - Нямате Pinterest и Twitter Профил? Направете си мигновено! Те дават много хубави линкове и разнообразяват линковия профил.

9 - Използвайте директории за статии и добавете статия не по-къса от 300 думи с 1 или 2 линка към своя блог.  

10 - Направете блог игра, с парична награда и усложие за участие в състезанието да е линк км вашия блог. Хората пишат статии за вас или ваш продукт и който се хареса най-много на публиката печели пари.

Това са нашите пет трика за SEO оптимизация на блог. В случай, че не можете да се справите с напътствията ни може да потърсите нашата фирма за уеб дизайн и ние ще направим всичко вместо вас на прилична цена. 


Надяваме сте харесали нашите съвети и ще ги приложите за оптимизацията на вашия блог. Очакваме да се похвалите с многобройния си трафик и ви желаем всичко добро.
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 1 коментара

13 октомври 2013 г. в 9:28

относно точка 10 това не може ли да се окаже проблем или все още не се следи сериозно от Google и подобни

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger