Искате да изпратите текст в директория за статии? Тези 7 стъпки ще ви улеснят


Живеем в ерата на технологиите и интернет, а информацията, която ни е нужна е само на един клик разстояние.
Текстът е израз на нашите мисли. Писането е чудесно хоби, чрез което споделяме интересна за нас информация с голяма аудитория. И не е ли чудесно колко много можем да научим от различните информационни публикации?! Живеем в ерата на технологиите и интернет, а информацията, която ни е нужна е само на един клик разстояние. Независимо дали ще използваме компютър или смартфон, не е проблем да открием каквото ни е нужно в избрана директория за статии, например http://kak-da.com/ . Или пък да изпратим текст за нея, който да достигне до милиони потребители в интернет. В този ред на мисли, има няколко особености около създаването на текст за подобен сайт, на които ще обърна внимание в следващите редове.

Тема

Изберете темата, по която ще създадете статията си според най-търсените ключови думи и тематики в интернет. Заложете на нещо, което ви е интересно, защото така ще пишете по-мотивирано за избраната директория за публикации. И посланието ви ще срещне повече съмишленици. Не бива да забравяте категорията, в която да поместите текста – тя трябва да отговаря на съдържанието му.

Заглавие

След като вече сте се спрели на дадена тематика, помислете за атрактивно и въздействащо заглавие. Хубаво е да е кратко и ясно. Нека има и елемент на закачка с читателите. За да бъде одобрен текстът, който искате да изпратите в избраната директория за статии, помнете, че заглавието е един от основните критерии. То трябва да е така избрано, че леко да загатва темата, да поражда въпрос или по някакъв начин да провокира читателя да отвори цялата публикация.

Структура

Сега нека се концентрираме върху устройството на текста, което е не по-малко важен елемент от заглавието. Тук трябва да заявите мнение, да споделите размисли или да провокирате читателите, задавайки въпроси. Аудиторията на сайта ще оцени ясният, стегнат начин на изразяване. Според специалистите, текстът трябва да съдържа поне 400 думи. Да не е много къс, нито пък много дълъг. Нещо като златната среда. За да се ориентирате по-лесно и да си съберете мислите, ще ви помогне един малък трик – разделете на няколко параграфа текста, който смятате да напишете. Това значително улеснява читателя, докато очите му сканират статията.

Съвместимост

Докато пишете, внимавайте да не изпуснете мислите си в някаква посока и да разсеете вниманието от основната тема. Важно е да не прекъсвате връзката към това, което сте загатнали в заглавието. Не се захващайте с нова гледна точка, без да сте завършили предишната. Това би объркало всеки, който ви чете и може да е една от причините админа в избраната директория да отхвърли текста ви.

Език

Това, на което искам да обърна внимание в този абзац е изказът. Освен, че трябва да е подходящ и разбираем за целевата аудитория, не бива да съдържа вулгарности или някакви обидни думи. Изобщо всякакъв вид агресия или лошо отношение биха заредили текста с негативност, което само ще отблъсне читателя и няма да се хареса на администратора. Вместо това, изберете да бъдете положителни, подканващи и докато създавате статията, търсете непрекъснат контакт с аудиторията.

Правилата

Да, точно тях – има ги във всеки сайт. Представляват определени изисквания на администраторите или собствениците на избраната директория за статии. Обикновено се отнасят до това какво може да се пише и какво не в сайта, някои етични правила или конкретни изисквания за самия текст. Ако искате да ви одобрят, съобразете се с тези правила. Това е важен принцип, на който трябва да лежи работата на всеки автор.

Разкажете за себе си

Въпреки, че е на последно място в статията ми, това е един много чаровен подход към бъдещата ви аудитория. Чаровен, защото така можете да разкажете за себе си в няколко изречения, с които да спечелите фенове сред читателите. Освен, че непрекъснато търси информация за какво ли не, потребителят иска да знае и нещо за автора. Това е част от вашата онлайн-комуникация и много често срещана практика във всеки популярен сайт за статии.
Сподели статията :
'
 

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger