Как да мотивирате екипа си?



 За да успеете да мотивирате екипа си, първо трябва да разберете по какъв начин се мотивират вашите хора или служители. Не всички хора сме еднакви, затова всеки се мотивира по различен начин. Преди всичко разберете, вие какви качества и умения имате, дали сте човек пълен с идеи, можете ли да стимулирате хората около вас, анализатор ли сте. След това можете да постъпите към мотивацията на екипа ви.

 Както казах всички се мотивираме по различен начин, примерно ако един от вашите служители цели да постигне по-висок ранг от предишния, то друг цели да ви помогне за развитието на вашата фирма или компания. За някои пък е по важно успеха и победата на фирмата над конкурентите.

 По какви начини можете да мотивирате екипа ви? Обещайте им развитието и бъдещето на фирмата. Увеличете месечните възнаграждения. Ако направите малка победа - празнувайте. Ако цените и най-малките постигнати резултати, това ще зарадва вашите служители и те ще се стараят да бъдат по-добри от предишният път. Може да експериментирате различни начини за мотивация.

 Давате ли обещания, спазвайте ги! В противен случай рискувате екипа ви да се разгневи и да протестира срещу вас. Ще са настроени негативно към работата, която вършат, а това ще се отрази на резултатите на фирмата ви. Затова дръжте се с тях така, както искате и те да се отнасят към вас.

Гост автор: Аднан Расим

Сподели статията :
'
 

+ коментара + 6 коментара

10 януари 2013 г. в 19:42

Моят екип трудно се мотивира. Ще опитам с твоите съвети, за да видим какво ще се получи.

11 януари 2013 г. в 21:54

Мотивацията е най-важното нещо. Няма ли един екип мотивация, то той не може да свърши никаква работа.

12 януари 2013 г. в 19:04

Има едно нещо, което от години обяснявам на много хора, но никой не го възприема. Трябва да има контрол над екипа, но в никакъв случай не трябва на налагаш прекалени ограничения на хората. Колкото повече притискаш един човек с ограничения, глоби, безсмислени правила, толков повече го караш да кръшка. Ако покажеш на екипа си, че им имаш доверие, нещата ще с едвижат много по-леко.

19 февруари 2013 г. в 9:58

Мотивацията е силата която движи цялостния работен процес, но за съжаление ръководителите които успешно мотивират своите подчинени са все по-малко.Съществуват много методи за мотивация, но основно трябва бъдат задоволени основните потребности на служителите и най-вече ясно да се показва, че извършения от тях принос към общите цели на компанията бива оценен.

15 юни 2015 г. в 21:46

Съгласен съм с всичко написано но специално в нашата сфера..."Ако направите малка победа - празнувайте" ...това върши най- добра работа . Не само мотивира но и сплотява екипа , както се казва " с един удар два заека" :)

16 юни 2015 г. в 9:41

Празнуването на малките победи, повдига духа на екипа, именно защото показвате на хората, че са част от екипа и са важни за фирмата. Покажете ли на хората, че не значат нищо и по всяко време можете да ги замените, то веднага спира ентусиазмът им и работата не върви на добре.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger