Как да намерим линкове с висок PR от нашата ниша?

С оглед някои от последните ъпдейти на Google, все повече хора се насочват към блог коментарите, за да набавят линкове за своите сайтове или сайтовете, върху които работят. Това положение, неизбежно води след себе си нуждата от намиране да добри блогове, релеванти на вашия сайт. Освен всичко друго, ние искаме и да намерим блогове позволяващи коментари, които да имат и висок PR, което още повече затруднява задачата.
При тези обстоятелства, все по-често хората задават въпроса " Как да намеря подходящи блогове, в които да пиша коментари.?", както към мен така и в различни форуми в мрежата. С оглед на големия интерес ще се опитам да помогна, като ви предложа един лесен начи за търсене, който аз ползвам.

Ще ви покажа как да намерите еднопосочни линкове от сайтове с висок PR във вашата ниша.
Нека кажем, че искаме да намерим сайтове от сорта .edu, за които знаем, че обикновено притежават висок PR и линковете от тях имат тежест.
За експеримента ще потърсим блогове на тема интернет маркетинг.

Ще ви покажа заявката за търсене, която аз използвам в този случай и ще обясня какво означава всяка част от нея и защо е необходима.

Ето моята заявка, която изписвам в полето за търсене в Google:

site:.edu inurl:blog “post a comment” -”comments closed” -”you must be logged in” "internet marketing"

Сега ще обясбя какво означава всяка част от тази заявка и защо е необходима.

1. Започвам с командата site:.edu - тя казва на Google, че искам да ми покаже само URL адреси завършващи с .edu

2. Втората част от заявката Inurl:blog казва на Google да да ми показва само сайтове, които имат думата blog в действителния си адрес.

3. Командата "post a comment" казава на Google да върне само резултати, които post a comment в съдържанието си. Т.е. това са блогове, които позволяват писане на коментари.

4. Със следващата част от заявката -"comments closed" с кавам на Google да не връща никакви резултати, коти съдържат comments closed в съдържанието си. Това са блогове, които вече не позволяват коментари по някаква причина. Те не ни вършат работа.

5. -”you must be logged in” Казва на Google да изключи от резултати, които ще ми покаже всички сайтове, които съдържат фразата you must be logged in. Това са блогове, които изискват от мен да се регистрирам и сле дтова да вляза в профила си в сайта за да коментирам. Тази команда не е задължителна. Ако нямате нищо против да се регистрирате в сайтовете и след това да влезете в тях за да коментират може да не я използвате.

6. "internet marketing" съобщава на Google, че искам да ми покаже само блогове свързани с интернет маркетинг. Това може да бъде всеки един елемент, който ви е необходим. Например, ако вашата нипа е "Хороскопи", то на мястото на "internet marketing" ще поставите "хороскопи".




Съвет # 1: Ако използвате адон за FirFox - SEO4FireFox, тогава ще видите в резултатите кои сайтове са с висок PR. Това ще ви помогне да си набавите линкове само от сайтовете с висок Page Rank.

Съвет # 2: Може да замените разширението .edu от заявката по-горе с .com, .net, .org, или всички други възможни. Вие избирате!

Надявам се тази статия да ви помогне в намирането на блогове, откъдето да получите линкове с висок PR свързани с вашата ниша.

Като блогър, искам само да ви помоля да използвате тази информация по правилния начин. Моля, не стартирайте безконтролен спам в блоговете, които намерите. Превърнете коментарите си в дългосрочна инвестиция. Пишете смислени и дълги коментари, които няма да предизвикат премахването им от собствениците на блоговете. Публикувайте ценна информация свързана със статиите, въпроси, включете се в дискусии. Превърнете коментарите си в дълготрайни връзки към вашия сайт!
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 15 коментара

29 януари 2013 г. в 15:17

Наистина добър начин за намиране на блогове, в които да постваме коментари. Благодаря на автора :)

29 януари 2013 г. в 17:38

Здравей Анатолий, метода е интересен, никога не ми беше хрумвало подобно нещо.

Има най-различни въпроси, свързани с ефекта от метода - първо, повечето коментари са с нофолоу линкове. Ефекта от тях е почти нула. Трябва да се пресеят тези, които са дофолоу.

Друго - ако броя на коментарите е голям, например на първия, който излиза като резултат при посочената от теб заявка - има 115 коментара - линка не би следвало да има почти никакво значение за търсачките.

Въобще, много малко са случаите, според мен, в които може да има някакъв положителен резултат от блог коментари, по отношение на SEO ефект.

29 януари 2013 г. в 17:55

@Димитър Стаменов: Да вероятно повечето коментари са с nofollow атрибут. Но тук идеята е да се вземат връзки от същата ниша, в която се развиваш. Т.е. направо да привлечеш таргетирана аудитория към твоя сайт. Аз винаги съм гледал на линковете от блогове (когато работя за блог), като на дългосрочна инвестиция и гледам да изградя взаимоотношения с другите блогъри. Така преивличам посетителите на техните блогове към себе си. Важното е да сепишат добри и смислени коментари, които да събудят интереса у посетителите на блога, откойто взимаме връзката.

19 февруари 2013 г. в 23:05

Добра статия. Много е важно да се научи човек правилно да търси в гоогле. Обикновенно не ти ли излиза това, което търсиш на първо до трето място в , значи написаните думи за търсене са грешни :)

22 февруари 2013 г. в 14:22

Това е много полезно когато се опитваш да набавиш линкове от определена ниша, за да може таргетирано да привлечеш заинтересовани потребители към своя сайт, за тази цел не е нужно всички блогове да са dofollow. Дори и от nofollow коментарите има полезен ефект, тъй като се насочваш към определена потребителска група в нишата в която се развива твоя сайт.

3 април 2013 г. в 17:08

Полезна статия, но като че ли не действа. Не мога да открия подходящи сайтове, по тези критерии. Сменил съм само маркетинг с туризъм и ми се появяват по нови статии от 2009. Тези които открих нямат право за поставяне на линк. Иначе би било много лесно ако ставаше, но уви. В моето начинание това сортиране на резултатите няма да ми свърши работа. Дано поне на другите читатели да им е от полза.

3 април 2013 г. в 18:31

@ Цигов Чарк: Нещо си объркал при писането на командата. Направих опит с твоята дума и излизат доста статии с дата 2012 и след това. Просто смени "edu" с "com" или "net" или "org". Има доста блогове, в които можеш да постваш коментари.

4 април 2013 г. в 15:21

@Anatoliy Simeonov: Благодаря, че и ти провери, но за мен е пак същия резултата. На първа страница са само 2 от 2012 и в тях не може да се пише. По другите страници, дори са и по-малко. Вчера потърсих и прочетох това-онова по този повод. На няколко места срещнах, че е било безсмислено, след като сайта ти е предназначи за българския пазар, да слагаш линкове в международни сайтове. Това наистина ли е така? От скоро се занимавам и между другото с оптимизация, та съм още зелен и всяка информация ще ми е от полза. Благодаря пак и поздрави :)

14 октомври 2014 г. в 14:35

Благодаря много за споделената информация! Това наистина е важно и избягва ровенето като къртица из всякакви ресурси. Имам един въпрос - има ли опция за задаване на команда, чрез която Google да показва само dofollow (или съответно nofollow) резултати?
Благодаря.

22 януари 2015 г. в 16:13

Прочетох написаната от теб статия и пробвах заявката която си дал като пример. Всичко си работи както му е реда. Браво! Поздравявам те за ценната информация която си споделил.

22 януари 2015 г. в 18:34

@Dimov благодаря за поздрава. Радвам, че намирате статията за полезна.

22 октомври 2018 г. в 14:00

Благодарим Ви за информацията, която сте представили по възможно най-разбираемия начин в тази статия. Най-искрено Ви желая още повече успехи, защото съм сигурен, че и в момента ги имате. Всичко най-добро Ви желая.

10 ноември 2018 г. в 21:29

Страхотен начин за сортирано търсене в Google.

26 август 2019 г. в 10:23

Благодарим Ви г-н Симеонов за ценната информация. Не знаех, че може да се задават параметри и филтри на търсачката при самото търсене. Спорен и позлотворен ден Ви желая.

21 април 2020 г. в 9:08

Много полезно благодаря на автора

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger