Най-често срещани грешки с поверителността във Facebook.

Facebook се превърна в често използван ресурс за запознаства, работодатели или потенциални клиенти, които да ви намерят и да разберат повече за вас. 33 на сто от женските и 52 на сто от мъжките профили във Facebook са напълно видими за обществеността, което означава, че информацията, която се съдържа в тях е напълно видима. Повечето хора все още не пълния размер на наличните настройки за поверителност на акаунтите във Facebook, да не говорим за това да ги намерят и използват.
За да се чувствате по-сигурни, научете повече за различните настройки за неприкосновност на личните ви данни и каква информация споделяте всеки ден с всички. Проверете за каквато и да е лична информация, която сте оставили незащитена и, която би могла да ви направи уязвими. Помислете за ограничаване на достъпа до личните ви данни за работа, възраст, семейно положение и т.н. Препоръчвам ви да изберете тази информация да се показва само на близки приятели. 

  Настройките за поверителност във Facebook не ви предпазват от уеб сайтове, които използват приложения!

 Когато се свързвате чрез Facebook плъгини на други сайтове и приложения, вие добавяте тези приложения във профила си в социалната мрежа. Тези приложения получават пълен достъп до вашата информация, независимо от настройките за поверителност, които сте избрали. След като дадете разрешение на уеб сайт или приложение да се логва във Facebook за вас, този сайт може да има пълен достъп до вашия профил, дори и когато не използвате социалната мрежа. Този сайт може да споделя информация от ваше име и с вашата снимка с приятелите ви. Проверете приложенията си и се убедете, че споделяте само това, което искате и с, когото искате. Изтрийте всички приложения и уеб сайтове на трети страни, с които не желаете да споделяте. 

  Не приемайте всички заявки за приложения!

 Въпреки, че си мислите, че вашите приятели са ви изпратили покани за страхотни приложения, често се оказва, че това е ефект от самото приложение, което има достъп до акаунта на ваш приятел и до списъка му с познати. След като се споделя само от името на ваш познат, ако вие го приемете, то това приложение ще се предложи на вашите познати. Някои приложение са създадени само, за да получат достъп до личните ви данни, и да извлекат информация от тях. Те запазват тази информация, дори и след като сте изтрили приложението. Винаги четете преди да разрешите достъп на някое приложение, вижте какво иска и до каква информация ще има достъп.
Отделете време и разгледайте настройките за поверителност във Facebook, преразгледайте приложенията, на които сте разрешили достъп и премахнтете излишните. Това може да ви спести много главоболия. Вие знаете ли къде да намерите и как да използвате настройките за поверителност на Facebook?! Дали сте си направили труда да ги нагласите тека, както ви трябват? Сигурни ли сте, че сте разрешили достъп само на полезни приложения? Това са въпроси, които малко хора си задават, а в тях е решението на много проблеми, които биха могли да ви сполетят.
Сподели статията :
'
 

+ коментара + 3 коментара

28 август 2012 г., 10:03 ч.

Преди известно време от приложение във фб се беше качил някакъв add-on на FF и постоянно пускаше публикации от мое име по стените на приятели. Беше много кофти, защото съдържанието беше доста вулгарно.

7 септември 2012 г., 13:57 ч.

Да това приложение съм го срещал и аз. Доста изнервят тези неща.

7 септември 2012 г., 15:01 ч.

Явно това е някое доста досадно приложение на ФБ. Би било хубво да спонвате имената на тези проложения,така ще знаем от кои приложения да се пазим. След време може да се напише по целенасочена статия, в която да се изброят приложения, които злоупотребяват с довериято ни. Така ще има по-голям шанс да се запазим от тях.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger