Топ 8 начина да удължите живота на батерията за лаптопа


Радваме се, че можем да ви предложим осем изпитани техники, които ще удължат живота на батерията за вашия лаптоп. Разбира се, представените от нас техники са доказано качествени, и може да им имате пълно доверие...


Надеждната батерия за вашия лаптоп е от огромно значение, за това да свършите своята работа в срок и без да си създавате главоболие с работодатели и клиенти.
Така че, ето и осемте съвета, или по-скоро техники, които ще удължат живота на батерията на вашият мобилен компютър.



1 – Прилагането на периферни устройства и аксесоари към лаптопа увеличава разхода на енергия от батерията ви. Ако захранващото устройство не е близо до вас избягвайте да включвате отделни аксесоари и по този начин ще спестите енергия.

2 – Разреждане на батерията ви. Това става като един или два пъти месечно използвате батерията като главен източник на захранване за лаптопа. През останалото време, докато лаптопа е на бюрото ви, ползвайте само зарядното а батерията дръжте някъде на по-хладно място. Една от предпоставките за бързото изхабяване на батерията е именно топлината. А при почти всички модели преносими компютри задната страна, където се намира тя е най-горещото място. Това ще ви помогне тя да живее по-дълго, а не да спре да функционира поради прекалено износване или неизползване.

3 – Когато искате да манипулирате с лаптопа чрез захранващо устройство, преди да свалите батерията се уверете, че тя е заредена на около 70-80%. В противен случай това ще и се отрази негативно в по-нататъшен период. Никога не изваждайте напълно разредена батерия.

4 – Желателно е да редуцирате броя на включените софтуерни приложения когато работите на лаптопа само благодарение на енергия идваща от батерията му. Колкото по-голямо е натоварването, толкова повече енергия ще изразходите.

5 – Един от стандартните подходи за удължаване на живота на батерията е режима „Power Saver”. Тази опция идва като чаша свежест за потребителите и е една от най-използваните към днешна дата.

6 –  Намалете яркостта на дисплея. Това със сигурност ще намали консумираната енергия и ще предотврати изтощаването на батерията на вашия лаптоп.

7– Както казахме в точка втора, когато извадите батерията на лаптопа си, за най-сигурно я опаковайте в аерофолио, за да я предпазите от механична повреда и след това я сложете на хладно място. В доста форуми се обсъждат теми за слагането й в хладилника, но не ви съветваме към такива екстремни температури. Просто я опаковайте и сложете в някой шкаф, далече от печка или климатик.

8 – Ако ползвате лаптоп с инсталирана Windows OS, се възползвайте от режима Hibernate, вместо Standby. Хибернацията е доста по-ефективна, понеже компютърът или лаптопът запазват текущото си състояние, изключват се напълно и по този начин се пести енергия.

Друг сигурен за вас вариант за по-безотказната работа на вашият лаптоп е закупуването на две батерии, които да носите със себе си и да сменяте при нужда. Това може да изглежда елементарно, но пък е един доказан начин, че където и да ходите ще имате повече време за да работите на мобилния си компютър, без да включвате зарядно устройство.

Желаем ви приятна и ползотворна работа или забавления със своя лаптоп.


Сподели статията :
'
 

+ коментара + 8 коментара

9 август 2012 г. в 20:11

Благодаря за добрата статия!
Честно казано не се бях сещал за това, че батерията трябва да е на студено. Още по-малко се бях замислил, че там къдет ое поставена в лаптопа е най-горещото място, коет ое безспорен факт. Доста полезни съвети, които ще намерят приложение при моите мобилни компютри.

9 август 2012 г. в 21:49

Радваме се, че може да сме полезни. Има още много да се изпише по темата с лаптопите и тяхната поддръжка, но може би във следваща статия. Тук набързо може да се добави още 2-3 неща: редовна дефрагментация на хард диска, задължително ползване на охладител за лаптопа и разбира се профилактично почистване в оторизиран сервиз. Моят съвет е не си разглобявайте лаптопа, ако не може да си го сглобите :))))

9 август 2012 г. в 22:44

Това с държането на студено на батерията и мен ме изненада :)
Но като се замисля, има логика... когато е много топло, батерията съм забелязал че ми пада по-бързо.

17 август 2012 г. в 17:20

Аз никога не вадя батерията на лаптопа си и така карам вече 7-8 месеца, откакто го купих...

23 август 2012 г. в 14:20

Моята се прецака изключително бързо, тъй като се оказа, че захранването е имало проблем.. :(

16 септември 2013 г. в 12:46

Това с държането на студено на батерията и мен ме изненада :)

21 февруари 2014 г. в 21:43

Освен другото мога да добавя, че е добре батерията да се изважда, когато лаптопа работи на зарядно.Това ще запази капацитетът й по-дълго време.

30 август 2018 г. в 14:03

А тези батерии които са вградени как ще сеохлаждат.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Моят блогрол - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger